tisdag 1 mars 2011

Roger La Grenouille

Något som jag och Amber pratat om att testa i matväg innan hon åker tillbaka till Australien är grodlår och sniglar. Eftersom hennes pojkvän är på besök bestämde vi oss för att passa på!

På rekommendation från rektorn gick vi till det här stället, Roger La Grenouille (Grodan Roger om ni inte läst franska).


Det var en riktigt fin liten restaurang med alla möjliga saker hängandes i taket och tecknade gubbar på väggarna.


Vi drack gott vin och åt bland annat smörstekta sniglar med vitlök och friterade grodlår. Till allas vår förvåning var faktiskt sniglarna mer lättätna än grodlåren. Vad vi hört skulle de smaka lite som kyckling, men det vet jag inte om jag tyckte. De var mest mjuka på ett lite slemmigt sätt. Sniglarna hade åtminstone lite tuggmotstånd!  
 


2 kommentarer:

  1. Du är tuff som vågar smaka, men efter din målande beskrivning av sniglar och grodlår känner jag att jag inte behöver testa just dessa rätter Kram

    SvaraRadera
  2. Och jag kan faktiskt inte säga att jag rekommenderar det heller! Vid framtida restaurangbesök kommer jag hålla mig till min köttbit med bearnaise. Kram till dig!

    SvaraRadera